Güncel

Malatya Türk Ocağında 3 Ocak Türkçüler Günü

Türk Ocağı Malatya Şubesi tarafından 3 Ocak Türkçüler Gününde Prof. Dr. Yaşar Kaya ve Prof. Dr. Abdullah Korkmaz’ın katılımıyla program gerçekleştirildi. Türk Ocağı Malatya Şubesi tarafından 3 Ocak Türkçüler Gününde Prof…

Malatya Türk Ocağında 3 Ocak Türkçüler Günü

Türk Ocağı Malatya Şubesi tarafından 3 Ocak Türkçüler Gününde Prof. Dr. Yaşar Kaya ve Prof. Dr. Abdullah Korkmaz’ın katılımıyla program gerçekleştirildi.

Türk Ocağı Malatya Şubesi tarafından 3 Ocak Türkçüler Gününde Prof. Dr. Yaşar Kaya ve Prof. Dr. Abdullah Korkmaz’ın katılımıyla program gerçekleştirildi.

3 Mayıs Türkçüler Günü dolayısı ile Türklük, milliyetçilik ve karşılaşılan sorunlarla ilgili uzunca bir sohbet gerçekleştirildi

Programda Yaşanan yeni anayasa tartışmaları ile ilgili olarak dinleyicilerden gelen eleştiriler karşısında Prof. Dr. Yaşar Kaya hiç endişe edilmemesi gerektiğini, Türkiye’de var olan tüm siyasal akım ve düşünceler içerisinde Türk Milliyetçiliği kadar iyi çalışılmış, temelleri sağlam ve ayakları yere sağlam basan bir ideoloji olmadığını söyledi.

Prof. Dr. Abdullah Korkmaz ise  Alparslan Türkeş’i minnetle anarak 1960’lı yıllarda üniversitelerin solcuların elinde olduğunu, entelektüel, düşünce sahibi insanların ancak solcular olabileceği kabulünü Türkeş Bey’in yıktığını belirtti. Milliyetçi bir nesil yetiştirerek Türkiye’nin akademik ve düşünce hayatı başta olmak üzere hayatın her alanına yerleştirdiğini belirtti.

1944 yılında mahkeme binasına yürüyen 10 bin öğrenci gibi, 1977 yılında Tandoğan meydanını tek bir emirle dolduran yüz binlerin sistem için tehlike çanlarını çaldırttığını ve 80 darbesine giden yolun açıldığını söyledi.

Dr. Mustafa Canpolat” Her iki hocamıza bu güzel sohbetleri için canı gönülden teşekkür ederiz. Yüce Allah birliğimizi daim etsin” dedi. ve söyle konuştu

“Kutlu Ocağımızda Prof. Dr. Yaşar Kaya ve Prof. Dr. Abdullah Korkmaz hocalarımızı ağırladık.
3 Mayıs Türkçüler Günü dolayısı ile Türklük, milliyetçilik ve karşılaşılan sorunlarla ilgili uzunca bir sohbet gerçekleştirdik.
Yaşanan yeni anayasa tartışmaları ile ilgili olarak dinleyicilerden gelen eleştiriler karşısında Prof. Dr. Yaşar Kaya hiç endişe edilmemesi gerektiğini, Türkiye’de var olan tüm siyasal akım ve düşünceler içerisinde Türk Milliyetçiliği kadar iyi çalışılmış, temelleri sağlam ve ayakları yere sağlam basan bir ideoloji olmadığını söyledi.
Prof. Dr. Abdullah Korkmaz’da Alparslan Türkeş’i minnetle anarak 1960’lı yıllarda üniversitelerin solcuların elinde olduğunu, entelektüel, düşünce sahibi insanların ancak solcular olabileceği kabulünü Türkeş Bey’in yıktığını belirtti. Milliyetçi bir nesil yetiştirerek Türkiye’nin akademik ve düşünce hayatı başta olmak üzere hayatın her alanına yerleştirdiğini belirtti. 1944 yılında mahkeme binasına yürüyen 10 bin öğrenci gibi, 1977 yılında Tandoğan meydanını tek bir emirle dolduran yüz binlerin sistem için tehlike çanlarını caldırttığını ve 80 darbesine giden yolun açıldığını söyledi.
Her iki hocamıza bu güzel sohbetleri için canı gönülden teşekkür ederiz. Yüce Allah birliğimizi daim etsin.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL