Siyaset

CHP Lideri Özel “Deprem Bakanlığı Önerdim”

CHP Genel Başkanı Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde yer alan boş koltuk ile ilgili “Aşılmış krizleri yeniden konuşmak anlamlı değil” dedi. Gazetecinin bir sorusu üzerine CHP Lideri Özgür Özel, Erdoğan’la..

CHP Lideri Özel “Deprem Bakanlığı Önerdim”

CHP Genel Başkanı Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde yer alan boş koltuk ile ilgili “Aşılmış krizleri yeniden konuşmak anlamlı değil” dedi.

Gazetecinin bir sorusu üzerine CHP Lideri Özgür Özel, Erdoğan’la görüşmesine ilişkin şöyle devam etti:

– Deprem bakanlığını önemsiyorum. Bu mesele ne iktidarın tek başına bir meselesidir. Ne o kenti yöneten belediyenin tek başına çözebileceği bir meseledir. Ne de muhalefete muhalefet alanı tanıyacak bir durumdur. Bu meselenin kendisi ülke için bir beka sorunudur. Bunun için de Sayın Erdoğan’a bir deprem üzerine, ismi doğrudan deprem bakanlığı olarak konur mu, yoksa doğal afetlerle mücadele ve depreme hazırlık bakanlığı mı olur ama bir bakanlık kurmasını önerdim. Dahasını önerdim, Meclis’te grubu bulunan bütün siyasi partilerden birer bakan yardımcısı talep etmesi durumunda ben partimden bir bakan yardımcısını görevlendireceğimi ve depreme meselesini siyaset üstü bir şekilde ele almanın, siyasetin kısır tartışmalarının dışına çıkarmanın, bir beka sorununu el birliği ile ortadan kaldırmanın önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundum.

– Sayın Cumhurbaşkanı dikkatle takip etti, not aldı ve not aldırdı. Ancak bu konuda biliyorsunuz, Anayasa gereği yeni bakanlıklar kurulması kendi yetkisindedir. Kendi uhdesindedir. Nasıl bir adım atacağını bilmiyorum. Kurulmasını önemserim. Partimizden talep olduğu taktirde deprem bakanlığına bir bakan yardımcısı vermeyi de siyasi açıdan değil insani açıdan, vicdani açıdan ve o gün pişman olmamak için almamız gerekli bir sorumluluk olarak görürüm.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL