Malatya

Ağbaba’dan Özal ve Hamido Mesajı

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 17 Nisan 1993 tarihide hayatını kaybeden 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile 17 Nisan 1978 tarihinde uğradığı suikast sonucu gelini ve 2 torunu ile birlikte katledilen dönemin Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu için bir mesaj yayınladı.

Ağbaba’dan Özal ve Hamido Mesajı

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 17 Nisan tarihinin hem Malatya hem de Türkiye tarihinde önemli bir gün olduğunu hatırlatarak “17 Nisan 1978 tarihinde Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu, evine gönderilen bombalı bir paketin patlatılması sonucu gelini ve 2 torunu ile birlikte katledilmiştir. 12 Eylül’e giden yolda toplumsal bir kaos yaratma niyetinde olan karanlık odakların hedefi sadece Hamido Ailesi değil aynı zamanda tüm Malatya halkı olmuştur.” dedi.

Hamido’nun katledilmesinden 15 sene sonra 17 Nisan 1993 tarihinde ise Malatya’nın yetiştirdiği önemli siyaset adamlarından 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal hayatını kaybettiğini hatırlatan Ağbaba;    “ Türkiye’nin siyasetine uzun yıllar yön vermiş, kendisine özgün düşünceleri ve aldığı ekonomik kararlarla konuşulmaya devam eden, Malatya sevdalısı 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal Malatyalılar için halen çok önemli bir değer olmaya devam etmektedir” dedi.

Ağbaba mesajının sonunda “Ölüm yıldönümlerinde Hamit Fendoğlu ve 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’a Allah’tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL