Köşe Yazısı

31 MART SEÇİMLERİNİ MALATYA’DA KİM  KAZANDI, KİM KAYBETTİ? ( Remzi Hayta Yazdı )

31 Mart yerel seçimleri nihayet geride kaldı ve Türkiye’nin önünde yaklaşık 4 yıllık seçimsiz  bir sürece girildi. Ardı ardına yaşanan seçimler hem ülke ekonomisini hem de toplumu fazlasıyla yordu. Ülkenin..

31 MART SEÇİMLERİNİ MALATYA’DA KİM  KAZANDI, KİM KAYBETTİ?  ( Remzi Hayta Yazdı )

31 Mart yerel seçimleri nihayet geride kaldı ve Türkiye’nin önünde yaklaşık 4 yıllık seçimsiz  bir sürece girildi. Ardı ardına yaşanan seçimler hem ülke ekonomisini hem de toplumu fazlasıyla yordu. Ülkenin gerçekten çözülmesi gereken çok önemli sorunları var umarım bundan sonraki süreçte siyaset halkın asıl gündemine dönmeyi başarır.

Gelelim Malatya’da…31 Mart yerel seçimleri öncesinde genel kanı büyükşehirde yarışı kim kazanırsa kazansın bu çok az farkla olacak şeklindeydi ancak sandık sonuçları hiç de öyle gelmesi ve Ak Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, en yakın rakibine yaklaşık 45 bin oy farkı atarak seçimleri kazanmayı başardı. Elbette bu seçimlerin Malatya’da bir kazananı Sayın Sami Er olmuştur ancak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba’da kullanılan oyların yaklaşık %38’ini almayı başararak partisi adına önemli bir başarıya imza atmıştır. CHP çok uzun yıllar sonra böylesi yüksek bir oy oranına kavuşmuştur dolayısıyla seçimlerin başından beri pozitif propaganda yapan Sayın Veli Ağbaba’da seçimler de başarıyla ayrılmıştır.

Bu seçimlerin Malatya’da iki kaybedeni vardır birincisi Yeniden Refah Partisi (YRP) Adayı Bilal Yıldırım diğeri se Bağımsız Büyükşehir Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer. YRP Adayı Sayın Yıldırım, 14 Mayıs Genel Seçimlerinin bile altında bir oy alabildi ve beklentilerin çok çok altında kaldı. Diğer taraftan Deva ve Saadet Partisi ile bazı STK’ların desteklediği Prof. Dr. İbrahim Gezer sadece 5 Bin oy alabildi. Sayın Gezer bu seçim sonucu ile artık halkta bir karşılığını olmadığını daha iyi anlamıştır diye düşünüyorum.

YRP Adayı Bilal Yıldırım ise siyaseten geç bir isim ve ilerleyen süreçlerde siyasi arenada görmeye de devam edeceğiz ancak bu sandık sonuçlarının muhasebesini çok iyi analiz etmesi gerekiyor. Partisi Türkiye Genelinde aldığı oylarla üçüncü parti konumuna yükselirken kendisinin Malatya’da oy kaybetmesi, hiçbir belediyeyi kazanamamasını ağır bir yenilgi olarak görüyorum. Naçizane düşüncem bir şeyin taklidi her daim aslına yarar derler. Darende’de, Kuluncak’ta, Kale’de daha önce Ak Parti’den Belediye Başkanı seçilmiş bu seçimde de yine ilk etapta Ak Parti’den belediye başkan aday adayı olmuş ancak beklediklerini bulamayınca YRP’den aday olmuş isimler görüyoruz ki halkta karşılıkları yeteri oranda yokmuş. Bu isimler yerine kendi tabanından adaylar çıkarabilmeyi başarabilselerdi belki daha iyi netice elde edebilirlerdi.

Netice itibariyle 31 Mart Yerel seçimlerini Malatya’da Sami Er ve Veli Ağbaba kazanırken, Bilal Yıldırım ve İbrahim Gezer kaybetmiştir. Sonuçlar şehrimiz için hayırlara vesile olur inşallah…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL