Köşe Yazısı

Sami Er’in Borç Sözleri Neden Ciddiye Alınmadı?…( Remzi Hayta Yazdı )

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in, Belediye Meclis Toplantısında görevi 17 Milyar Lira borçla devraldık hatta maaşları bile kredi çekerek ödedik sözleri sizce toplum nezdinden neden yeteri kadar karşılık bulmadı?..

Sami Er’in Borç Sözleri Neden Ciddiye Alınmadı?…( Remzi Hayta Yazdı )

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in, Belediye Meclis Toplantısında görevi 17 Milyar Lira borçla devraldık hatta maaşları bile kredi çekerek ödedik sözleri sizce toplum nezdinden neden yeteri kadar karşılık bulmadı?

Bazı sıfatlar bazı kişilere uymaz, yakışmaz, kafanda canlandıramazsın. Bunun bir örneğini yaşıyoruz aslında. Malatya Büyükşehir Belediyesinin seçilen yeni Başkanı Sami Er, Belediye Meclis toplantısında kurumu 17 Milyar lira borçla devraldık dedi. Bu rakamlar doğruysa  Malatya ölçeğinde bir belediye için iflasın ta kendisidir aslında ancak toplumun geniş kesimleri bu rakamlara ve yapılan açıklamalara itibar etmedi. Çünkü önceki Başkan  Selahattin Gürkan, çalmaz, çırpmaz, yetimin hakkına el uzatmaz, devletin menfaatlerini her daim korur, üç beş müteahhit kazanacak diye bu milletin hakkını yedirtmez. Her insan gibi hata yapar ancak çalmaz. 17 Milyar lira borçta çalmadan olmaz dolayısıyla Sami Er’in sözleri halk nezdinde karşılık bulmuyor, farklı bir niyet aranıyor ki umarız bu açıklamaların ardından burada telaffuz etmek istemiyorum ama herkesin aklına gelen başımıza gelmez inşallah çünkü bu şehrin çok acil hizmetlerle toparlanmaya ihtiyacı var.

Borç meselesini biraz irdelediğimiz taktirde de aklıma yatmayan bir sürü nokta var. Selahattin Başkan, kendi sosyal medya hesabından yayınlamış olduğu basın açıklamasında 2019,2020,2022 yıllarında gelir gider dengesinin %90’ın üzerinde tutturulduğunu, 2021 yılında bütçenin fazla verdiğini ve asıl borçlanmanın 2023 yılında depremden dolayı olduğunu ifade ediyor. Bütçe belediye meclislerinde onaylandığı için verilen rakamların doğruluğu tartışılmaz. Ayrıca Selahattin Başkan 15 yıl Battalgazi Belediye Başkanlığı yaptı, suyu bile akmayan bir belediyenin neler yaptığına hepimiz şahit olduk. Gürkan’ın bu başarısı zaten kendisini Büyükşehir’e taşıdı. Battalgazi Belediyesini Selahattin Gürkan’dan devralan Osman Güder Başkanın da bir kez olsun borçlu belediye devraldık dediğini duymadığımız gibi geride kalan 5 yılda çok güzel hizmetlerine tanıklık ettik demek ki Gürkan Başkan, Battalgazi Belediyesini yönetilmesi zor bir bütçe ile devretmemiş.

İşin bir başka boyutu depremler ve pandemiye ve de genel ekonomik şartlara rağmen yapılan sayısız hizmet var ortada. Dünya Kayısı Ticaret Merkezinden, Buğday Pazarına; 100. Yıl Kütüphanesinden 100. Yıl Parkına; Fuar ve Kongre Merkezinden, Gençlik Kamplarına kadar onlarca prestijli ve uzun yıllar bu şehre hizmet edecek dev eserler ardından bırakarak görevi devretti Gürkan Başkan.

Sami Er’e tavsiyem, Malatyalıların gönlünde taht kurmuş, yaşarken efsane Başkanları arasına girmeyi başarmış ve para konusunda 40 yıllık kamu hayatında adı bir kez bile olsun şaibeye karışmamış bir isme milletin zerre inanmayacağı ithamlarda bulunmayın. Malatya sizden hizmet bekliyor…

 REMZİ HAYTA -ÖZEL

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Exit mobile version

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL