Özel Haber

Sağlık Müdürü Bentli’nin Uyarılarına Kulak Verelim

Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli’nin Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde yapmış olduğu açıklamalara ve uyarılarına kulak vermek zorundayız. Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, salgın başladığı..

Sağlık Müdürü Bentli’nin Uyarılarına Kulak Verelim

Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli’nin Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde yapmış olduğu açıklamalara ve uyarılarına kulak vermek zorundayız.

Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, salgın başladığı günden beri eldeki insan kaynağı ve tıbbi imkanları en etkin şekilde kullanılmasını sağlama becerisiyle ilimizde salgının kontrol altında sürdürülmesini sağladı. Bu süreçte gerek sosyal medya hesapları yüzünden gerekse de basın aracılığıyla vatandaşları uyarıcı, dikkat çekici, süreç hakkında bilgilendirici çok kıymetli açıklamalar yaptı.  Toplum sağlığı adına yerinde yapılan tüm bu açıklamalara özel önem göstermek zorundayız. Sağlık çalışanları aylardır artan bir tempoda büyük bir emekle çalışıyor, emniyet güçleri ve filyasyon ekipleri aynı şekilde sahada bizzat mücadele ediyor bu büyük organizasyonun amacına ulaşabilmesi adına bizlerin yetkili ağızlardan çıkan her sözcüğe kıymet verme zorunluluğumuz var.

Bu öyle bir bela ki sadece sağlık çalışanlarının işlerini iyi yapması yetmiyor; sadece denetimlerin sıkı olması yetmiyor; sadece kendinin kurallara uyması da yetmiyor…Her birimiz ayrı ayrı gerekeni yapmak zorundayız. Evet önce kendimizden başlayacağız, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyacağız ama çevremizde uymayanları da tatlı dille uyaracağız. Sağlık çalışanlarımızın o emeğine kalsa bunu başarmak zorundayız.

Son söz Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Recep Bentli, bu süreçte planlama işini çok iyi yaptı. Yani eldeki hastaneleri, bunların fiziki yapılarını ve elbette ki insan gücünü doğru planladı. Başlı başlına kimin nerede ne yapacağını bilmesi, çalışanlar arasında adil bir düzenin olması dahi doğrudan sahaya yansıdı.  Ancak emeğin karşılık bulması için bizlerin de sorumluluklarımıza sadık kalmamız şart.Bir tek hastanın varlığı bile tüm toplumu tehdit etmeye yeter o halde bu işi hafife almadan lütfen gerekeni yapalım.

REMZİ HAYTA-ÖZEL

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL