Özel Haber

Sadece Vatandaşlara Suç Atamayız

Yeni normale geçtiğimiz 1 Haziran tarihinden itibaren artan Covid-19 vakalarında tüm suçu sorumsuz vatandaşların üzerine atmak doğru olmaz. Dünya genelinde yaklaşık 1 milyon insanın ölümüne neden olan, etkisini artırarak devam..

Sadece Vatandaşlara Suç Atamayız

Yeni normale geçtiğimiz 1 Haziran tarihinden itibaren artan Covid-19 vakalarında tüm suçu sorumsuz vatandaşların üzerine atmak doğru olmaz.

Dünya genelinde yaklaşık 1 milyon insanın ölümüne neden olan, etkisini artırarak devam ettiren, bilim insanlarının yoğun çabalarına rağmen aşısı bulunamayan Covid-19 salgını sürecinde ülke olarak 1 Haziran tarihi itibariyle yeni normalleşme sürecine başladık. 1 Haziran’dan evvelinde alınan sıkı tedbirler sayesinde Malatya’da yoğun bakımda tedavi gören tek bir hasta bile bulunmazken, vaka saysıı da neredeyse sıfır düzeyindeydi. Ancak normalleşme süreci havalar ısındı ayıca vakalarda neredeyse sıfıra indi diyerek son derece tedbirsiz başladı. Bu tedbirsizliğe bir de vatandaşların sorumsuzluğu eklenince vaka sayısı bir anda sadece Malatya’da yüzlerce düzeyine çıktı. Malatya Valisi Aydın Baruş öncülüğünde toplanan İl Hıfzıssıhha kurullarında hastalığın seyrine bağlı olarak çok sayıda önleyici tedbir alındı ancak sahada uygulanabilirliği sınırlı oldu.

Gelinen bu sürecin tek sorumlusu olarak vatandaşlarımızı gösteremeyiz zira  tedbirlerin zamanında alınmaması, alınan kararların sahada istenildiği ölçüde hayata geçirilememesi ayrıca vatandaşlara örnek olması gereken belediye başkanlarının, siyasilerin pandemi yokmuşçasına kalabalık toplantılar düzenlemesi, denetimleri kalabalıklar eşliğinde yapması hastalığın yayılmasına neden oldu.

Eğer hastalıkla topyekun mücadele edilmesi isteniyorsa başta  yerel yöneticilerin ve siyasilerin pandemi kurallarına harfiyen uymaları, çevrelerine örnek olmaları gerekiyor. Sigara içen birisinin sigara sağlığa zararlı demesi nasıl abesle iştigalse; kalabalıklara girmeyin, sosyal mesafenizi koruyun diyen kişilerin bunlara hiç dikkat etmemesi aynı derece de abestir.

Sağlık çalışanlarımız çok yoruldu, tedavi olması gereken ancak pandemi nedeniyle hastanelere gidemeyen vatandaşlarımızın mağduriyeti artarak devam ediyor, okullarımız kapalı, esnaflarımız zor durumda, ekonomik veriler iyiye gitmiyor bu nedenle herkes üzerine düşen sorumluluğu yapmalı. Her birimiz diğerimiz için zor da olsa kurallara özen göstermek zorundayız. Senin ihmalin yüzünden bir başka insan hayatını kaybediyor bunu asla unutmamalıyız.

REMZİ HAYTA

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL