Malatya’da ağır hasarlı durumdaki binalar son dönemde artık dinamit ile patlatma yöntemi ile yıkılmaya başladı. Yıkım esnasında kurulan platformda daire sahiplerini yerlerini alarak o an izletiliyor.
Asrın felaketini en şiddetli şekilde yaşayan Malatya, yerel yöneticilerinin sıfır etkinlikleri ile adeta kabusu yaşıyor. Şehir merkezindeki binaların iş makinaları ile yıkımları devam ederken Bostanbaşı mahallesindeki yıkımlar dinamit ile patlatma yöntemi kullanılıyor.
Sosyal medya üzerinde dolaşan videolarda yer alan görüntülerde binayı görebilecek şekilde kurulan platformlarda basından kameramanlar yerlerini alıyor. Binaların patlama esnasındaki görüntülerini kaydeden kameralar aynı zamanda daire sahiplerinin o andaki hüznünü, ağlama seslerini de kaydediyor.
Bu insanlar bu kadar zor zamanlardan geçiyorken platformlardan binalarını izletmekten zevk mi alıyorsunuz?
Bunu devlet mi yapıyor, bunu firma mı yapıyor?
Kimin yaptığı zerre umurumda değil. Bunu kim yapıyorsa derhal bu uygulamaya bir son vermeli.
Eğer firmanın kurduğu bir platform ise kesinlikle Valilik tarafından ikaz edilerek bu durumun kesinlikle tekrarlanmaması için acilen talimat vermesi gerekiyor.
O binalarda insanların anıları, yaşanmışlıkları varken ve yıkım esnasında o görüntüyü izletmekle o insanlara iyilik mi yapıyorsunuz yoksa kötülük mü yapıyorsunuz? Şimdi oturup bunu düşünme vaktidir.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
MALATYA FLAŞ HABER / REMZİ HAYTA
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)