Özel Haber

Muhtar İsmail Yaşar: “ Mahalleme Hizmet Etmekten Mutluluk Duyuyorum” 

Hekimhan İlçesi Söğüt Mahallesi Muhtarı İsmail Yaşar, Köyünü ve köylüsünü o kadar çok seviyor ki taş üstüne taş koymadan bir günü geride bırakmıyor. Mahalle muhtarı tanımını adeta baştan yazan, bir..

Muhtar İsmail Yaşar: “ Mahalleme Hizmet Etmekten Mutluluk Duyuyorum” 

Hekimhan İlçesi Söğüt Mahallesi Muhtarı İsmail Yaşar, Köyünü ve köylüsünü o kadar çok seviyor ki taş üstüne taş koymadan bir günü geride bırakmıyor.

Mahalle muhtarı tanımını adeta baştan yazan, bir muhtardan öte adeta mahallesinin belediye başkanıymış gibi çalışan, asrın doğal afetine rağmen deprem yaralarını sardıktan sonra vakit kaybetmeden hizmetlerine kaldığı yerden devam eden Söğüt Mahallesi Muhtarı İsmail Yaşar, oldukça farklı bir profil çiziyor. Deprem felaketinin ardından ilk etapta herkesin can güvenliğini sağlamaya çalışan, akabinde sadece insanlar değil ahırı yıkılan köylünün hayvanları için dahi çadırlar kurduran, ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunan Muhtar Yaşar, depremden olumsuz etkilenen çocukların psikolojik destek almaları için de rehber öğretmenlerinin mahalleye gelmelerine vesile oldu.

Geçen yıl kapalı halde bulunan ve atıl haldeki köy okulunu Milli Eğitim Müdürlüğüyle istişare halinde köy yaşam merkezi ve halk eğitim müdürlüğüne dönüştürme kararı çıkartan Muhtar İsmail Yaşar, kısa süre içerisinde bakım onarım çalışmalarını tamamladıktan sonra her türlü araç gerecinde gelmesini sağladı. Şimdilerde istinat duvarı ve peyzaj çalışmalarına devam ettiren mahalle muhtarı köylülerin etkili ve kaliteli zaman geçirecekleri çok güzel bir mekanı da mahalleye kazandırmış oldu.

Bunların dışında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, Ak Parti Milletvekilleri ile il ilçe teşkilatlarının kapılarını her daim aşındıran ve mahalleye hizmet akması için ısrarından vazgeçmeyen Mahalle Muhtarı İsmail Yaşar bu sayede mahallenin alt ve üst yapı hizmetlerini önemli oranda tamamlamayı başardığı gibi kısa süre içerisinde mahalleye üçüncü çocuk parkını da kazandırmış olacak.

Kırgın aileleri barışmalarına vesile olan, çocukların mutlu olmaları için yeni parklar yaptıran, zamanını daha kıymetli şekilde değerlendirmek isteyen köylüler için yaşam merkezleri yaptıran bu hizmetleri ile de adeta köylülerin birleştirici gücü olan, muhtarlığın sadece resmi evrak onay makamı olmanın ötesinde bir anlam taşıdığını gösteren Söğüt Mahallesi Muhtarı İsmail Yaşar’ı tebrik ediyoruz. MALATYA FLAŞ HABER -ÖZEL

smart
smart

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL