Köşe Yazısı

MALATYA’DA MUHALEFET BOŞLUĞU VAR

İnsanın olduğu her yer dinamik olmaya mecburdur, şehirleri de bu kategoride değerlendirmek zorundayız. Dinamik şehirler, büyüyen ve değişen şehirlerdir ancak mühim olan bu değişim ve büyümenin gelişime dönüşebilmesidir. Gelişen şehirler,..

MALATYA’DA MUHALEFET BOŞLUĞU VAR

İnsanın olduğu her yer dinamik olmaya mecburdur, şehirleri de bu kategoride değerlendirmek zorundayız. Dinamik şehirler, büyüyen ve değişen şehirlerdir ancak mühim olan bu değişim ve büyümenin gelişime dönüşebilmesidir. Gelişen şehirler, planlı büyüyebilen şehirlerdir. Planlı büyüyen şehirler ise nüfusunu, yerel hizmetleri dengeli dağıtan; eldeki kaynakları en akılcı şekilde kullanabilen, insanların mutlu olduğu, yaşadıkları yeri sahiplendiği şehirler demektir.

Dönüp Malatya’ya baktığımıza bu şehrin büyümesine ve değişmesine rağmen maalesef gelişim gösteremediğini hatta  uzun yıllarını heba ettiğini görüyoruz. Şehrin yeşil dokusu betona teslim edildi, çevre yolu altı ile üstü arasında uçurum oluştu, şehrin oksijen kaynağı Beydağlarının etekleri dahi betonlaştırıldı, Kernek Meydanı gibi şehrin sembol mekanları bile betona gömüldü, kaldırımlar sürekli yenilendi buna rağmen her yağmurda şehrin merkezinde dahi su göletleri oluşmaya devam etti kısacası Malatya kan kaybetmeye devam etti. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan enkazı kaldırmaya çalışıyor ama elbette işi kolay değil.

Gelmek istediğim konu şu, şehrin ruhuna Fatiha okunurken muhalefet partilerinin temsilcileri neredeydi?  Şu an bile pandemi dönemindeyiz, esnaf başta olmak üzere toplumun farklı kesimlerinin çözüm bekleyen sorunları var ancak vatandaşın yanında yer alan, derdine sözcülük edecek, kamuoyu oluşturacak tek bir muhalefet temsilcisi yok.

SAHADA TEK MHP VAR

Bir yılı aşkın süredir salgının etkisi altındayız bu süreçte sadece Cumhur ittifakının diğer üyesi olan Milliyetçi Hareket Partisinin temsilcilerini sokakta, çarşıda, pazarda kısacası sahada gördük. Onun dışında adı Deva olan ancak bugüne kadar vatandaşın hiçbir derdine derman olduğuna şahit olmadık. Hatta İş Dünyasında ve Kamuoyunda oldukça sevilen ve sayılan  DEVA Partisi Malatya İl Başkan Yardımcılığı, İl Hukuk ve Adalet Politikaları Birim Başkanlığı, Büyük Kongre Delegasyon Üyeliği ve parti üyeliğimden istifa eden Yasin Kalkan’ın  DEVA Partisinin Etliye sütlüye karışmayan bir Mantıkla hareket ettiği gerekçesiyle Partisinden istifa ederken,  DEVA’da yaprak dökümünün erken başladığı yorumlanıyor

Adı Gelecek olan ancak geleceği olmayan siyasi partilerin il başkanlarını cılız ve özel günlerle  ilgili açıklamaları ile geçiştirirken, yine aldığımız bilgilerde   kendi içlerinde bile daha şimdiden ayrışmalar başlamış durumda. Malatya Türkiye Gündeminde  düşmezken tek bir açıklama yapmamaları bu nasıl muhalefet böyle mi iktidara yürüyecekler bunlar, yoksa çekindikleri veya ahbap çavuş ilişkisi  nedeniyle mi sessiz kalıyorlar soruları akla getiriyor.

CHP büyük iş başardı ve insan kaçaklığının ortaya çıkması dalga dalga Türkiye’ye yayıldığını ve Tek Başına da olsa bu işin peşini bırakmıyor .Ancak  İyi parti gibi diğer muhalif partiler ise sosyal medya siyaseti yapıyorlar. Sadece tweet atmakla, sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmakla siyaset yapılmaz. Siz bu şekilde ofislerinizde siyaset yaptığınızı sanarak yaşamaya devam ettiğiniz sürece hem her seçimin akşamında komik durumlara düşmeye devam edersiniz hem de bu ülkeye en büyük kötülüğü yapmış olursunuz.

Bir şehir gelişecekse ancak etkili muhalefet ile gelişir, aşama kaydeder aksi durum söz konusu bile olamaz. O yüzden Malatya geçmişte bunca zaman kaybettiyse bunda yönetenler kadar en az muhalefette suçlu. Eleştirmeyen, sorgulamayan, sahada olmayan, halka temas etmeyen bir muhalefetsizliğin yokluğunun bedelini ödüyoruz. Yarın seçim meydanında söz söyleyebilmek için bugünden bir şeyler yapmanız gerekiyor yoksa laf ola beri gele…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL