Ekonomi

Malatya’da Doğalgaz Faturalarına 3 Ay Erteleme Fırsatı

Elazığ ve Malatya’da deprem yaraları sarılmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı kararı kapsamında Elazığ ve Malatya’da depremden dolayı evi veya iş yeri zarar gören abonelerin doğal gaz faturalarında üç ay erteleme fırsatı..

Malatya’da Doğalgaz Faturalarına 3 Ay Erteleme Fırsatı

Elazığ ve Malatya’da deprem yaraları sarılmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı kararı kapsamında Elazığ ve Malatya’da depremden dolayı

evi veya iş yeri zarar gören abonelerin doğal gaz faturalarında
üç ay erteleme fırsatı sunuluyor.

Fırsattan yararlanarak faturalarını 3 ay ertelemek isteyen aboneler,

1 Ekim 2020 tarihine kadar Aksa Doğalgaz ofislerinden başvurularını yapabiliyor.

Aksa Doğalgaz, 24 Ocak 2020 tarihinde Elâzığ’da meydana gelen ve Elâzığ ile birlikte Malatya’yı da etkileyen deprem sonrasında abonelerine destek olmak için sorumluluk almaya devam ediyor.

Aksa Doğalgaz, Cumhurbaşkanlığı kararı ile birlikte bölge halkına destek olmak amacıyla temmuz, ağustos ve eylül ayı dönemine ait faturalarında üç ay boyunca erteleme imkanı sunuyor. Şirket, ocak ayında meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem sonrasında da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’yla koordineli çalışarak faturaları ertelemişti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Elazığ ve Malatya illerindeki doğal gaz abonelerine özel olarak sunulan üç ay fatura erteleme hakkı temmuz, ağustos ve eylül ayına ait faturaların her birine ayrı ayrı uygulanıyor.Fatura ertelemeden orta hasarlı, ağır hasarlı ve yıkık durumdaki yapılardaki aboneliklerin faydalanabileceğini açıklayan Aksa Doğalgaz, abonelerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldıkları “Hasar Durum Belgesi” ile Aksa Doğalgaz ofislerinden
1 Ekim 2020, Perşembe günü mesai saati sonuna kadar işlemlerini yaptırabileceklerini açıkladı.

Aksa Doğalgaz abonelerinin başvuru sırasında yıkık, ağır ve orta hasarlı iş yerlerinin “hasar durum belgesini” ve yeni yerinde aynı tüzel ya da gerçek kişi adına, 24 Ocak 2020’den sonrasında faaliyete başladıklarını gösteren “iş yeri açma ve çalışma belgesi”ni başvuru dilekçesinde ibraz etmeleri gerektiğini de belirtti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL