İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenen Deprem Çalıştayında Malatya ve çevresinin depremsellik durumu değerlendirildi. İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek’in Moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve ZOOM uygulamasından da takip edilebilen Deprem Çalıştayına..
İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenen Deprem Çalıştayında Malatya ve çevresinin depremsellik durumu değerlendirildi.
İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek’in Moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve ZOOM uygulamasından da takip edilebilen Deprem Çalıştayına Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih Ergintav, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Onur Tan ile Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Seda Özarpacı uzaktan katılırken İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cengiz Zabcı katılım gösterdi. Malatya’nın deprem riskinin değerlendirildiği çalıştayda en dikkat çekici açıklamalar, 6 Şubat depremlerinde Çığlık denilen fay hattı üzerinde yüzey kırıklarının meydana geldiği Malatya Fayının ise stresle yüklendiğini ve henüz kırılmadığı ifade edilerek bölgede Deprem riskinin devam ettiği ve her an deprem meydana gelebileceği ifade edildi. Malatya Ovacık fayının aletlerle birlikte inceleneceği, fay hattının karakterinin tespit edilmek için araştırmaların yoğunlaşacağı belirtilen çalıştay da Malatya Fayının tek seferde kırılması halinde 7 ve üzerinde Deprem üretebileceği de vurgulandı.
Deprem Çalıştayinda son vurgu ise bölgenin bir deprem bölgesi olduğu depremlerinin ne zaman ve nerede olacağı bilinmediği için yerin altından ziyade yerel yönetimlerin depreme dirençli şehirler inşa etmesinin daha önemli olduğu ifade edildi. MALATYA FLAŞ HABER– ÖZEL
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)