Özel Haber

KONSER Mİ TABLET Mİ? 

Uzaktan eğitimden yararlanamayan öğrencilerin mağduriyetlerini gidermek adına hayırseverlerden tablet bağışı talep eden Yeşilyurt Belediyesi’nin, vakaların yeniden artış gösterdiği şu günlerde halka açık konser düzenletmesini karşısında soruyorum; Konser mi; Tablet mi? ..

KONSER Mİ TABLET Mİ? 

Uzaktan eğitimden yararlanamayan öğrencilerin mağduriyetlerini gidermek adına hayırseverlerden tablet bağışı talep eden Yeşilyurt Belediyesi’nin, vakaların yeniden artış gösterdiği şu günlerde halka açık konser düzenletmesini karşısında soruyorum; Konser mi; Tablet mi? 

Tüm dünyayı etkisi altına alan, Avrupa’da yeniden alarm zillerinin çalmasına sebep olan, ilimizde de halk sağlığını ciddi oranda tehdit etmeye devam eden ve Malatya Valisi Aydın Baruş’un deyimi ile son üç gündür yeniden yükselişe geçen Covid-19 salgını sürecinde  öğrencilerimiz uzaktan eğitim ile öğrenimlerini sürdürmeye devam ediyorlar. Aşamalı olarak yüz yüze eğitim faaliyetlerine dönülmeye başlansa da uzaktan eğitim belli oranda varlığını sürdürecek. Bu süreçte evlerinde internet bağlantısı olmayan ya da internet olsa bile birden fazla kardeşi olan ve tablet yetersiz olduğu için uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilerimiz alınan her türlü tedbire rağmen mağdur olmaya devam ediyorlar. 

Yeşilyurt Belediyesi, işte uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilerin bir nebze de olsa mağduriyetlerini azaltmak adına bir kampanya başattı. Hayırsever vatandaşlardan tablet bağışı talep eden Yeşilyurt Belediyesi, bir bakıma köprü görevi üstlenerek hayırseverler ile ihtiyaç sahiplerini buluşturmayı amaçladı. Gayet güzel ve alkışlanacak bir karar. 

Ancak aynı belediye, Malatya’da Covid-19 vakalarının günlük 300 civarında seyrettiği, hatta bu rakamlarında üstüne çıkmaya başladığı; Cami Hoparlörlerinden gün boyu evinizden çıkmayın diye anons geçtiği, Vali Bey’in bizzat denetimlere katılarak farkındalık yaratmaya çalıştığı şu günlerde 16 Ekim tarihinde halka açık Bilal Sonses konseri düzenledi. 

Yolda iki kişinin dahi yan yana yürümesinin sakıncalı olduğu bir dönemde böyle bir konser düzenlemeyi akıllarından geçirenlere mi kızmalı; konsere izin veren makamlara mı bilemedim. Beni asıl üzen nokta ise bir taraftan maddi imkansızlıklar yüzünden eğitimden mahrum kalan çocuklarımız; diğer taraftan konsere harcanan paralar. Acaba bu konser parası ile kaç çocuğumuzun tablet ihtiyacı karşılanabilirdi? merak ediyorum.  

Hayırsever vatandaşların da madem belediyenin konser düzenleyecek kadar maddi gücü vardı o halde benim yardım etmeme gerek yok diye düşünmesinden de endişe ediyorum.  

Yada bir başka soru konsere gelen Sanatçı Bilal Sonses  ücret almadımı…Almaması güzelde pandemir sürecinde bu konserin ne kadar sıkıntı olacağını hepimiz bilmemiz ve sorumluluklarımızı olması lazım değil mi diye soruyorum sadece

MALATYA FLAŞ HABER

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL