İGF

Kocaeli EMEP’ten elektrik şirketlerine destek tepkisi

KOCAELİ (İGFA)- Konuya ilişkin yazılı açıklama yayınlayan Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, Elektrik Piyasası Kapasite Mekanizması Yönetmeliği Değişiklik Taslağı’na göre elektrik şirketlerine 3 milyar TL para yardımı..

Kocaeli EMEP’ten elektrik şirketlerine destek tepkisi
KOCAELİ (İGFA)- Konuya ilişkin yazılı açıklama yayınlayan Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, Elektrik Piyasası Kapasite Mekanizması Yönetmeliği Değişiklik Taslağı’na göre elektrik şirketlerine 3 milyar TL para yardımı yapılacağı ve bu miktar da abonelerin faturalarına yansıtılacağını söyledi. Başkan Erkan, “Yapılan bu düzenlemenin gerekçesi ise pandemi ve ekonomik daralma nedeniyle elektrik tüketiminin azalması, elektrik üretim fiyatlarının düşmesi, bu nedenle de santrallerin zor durumda kalması olarak ifade edildi” dedi.

İNSANLAR KARANLIĞA MAHKUM EDİLDİ

Daha birkaç gün önce Fedai Kuşçu isimli işçinin COVID-19’a yakalandığı, çalışamadığı için cebindeki 12 lirayı eşine bırakarak yaşamına son verdiğini hatırlatan Erkan, “İktidar hala patronlara teşvik sunmaya devam ediyor. 2020 yılında 3 milyon 768 bin 638 abonenin elektrik faturası zamanında ödeyemedikleri için kesilirken elektrik şirketlerine yapılacak bu destek emekçileri ekonomik olarak daha da zora sokacaktır. Pandemi dönemiyle birlikte evde bulunma süresini arttığı, elektrik tüketiminin önemli bir şekilde arttığı bu süreçte insanlar karanlıkta yaşamaya mahkum edilmiştir” diye konuştu.

1 MAYIS’A ÇAĞRI

Patronların yükünün vatandaşın omzuna yüklendiğini belirten Erkan, patronların yükünün omzumuza yükledikleri faturaları reddetmek, tek adamın kararı ile affedilen yolsuzluklara son vermek için, insanca bir yaşam için 1 Mayıs’ta mücadeleye davet etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL