Güncel

Keskin: Esnafları Artık Aşılayın

Malatya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, önce deprem ardından pandemi sürecinde esnafların zor günler yaşadığını belirterek “15 aydır kapalı olan esnaflarımız var, bir açılma bekliyoruz ama biran evvel esnafları..

Keskin: Esnafları Artık Aşılayın

Malatya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, önce deprem ardından pandemi sürecinde esnafların zor günler yaşadığını belirterek “15 aydır kapalı olan esnaflarımız var, bir açılma bekliyoruz ama biran evvel esnafları aşılayın” çağrısında bulundu.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ve Yönetim Kurulu Malatya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin’in ziyaret etti. Ziyarette cemiyetin kuruluşundan itibaren esnaf kuruluşlarının yanlarında olduğunu kaydeden Güner “Cemiyetimizin kuruluşundan bulunan ve her fırsatta da bizi ziyaret eden ESOB Başkanı Şevket Keskin’e, karşılıklı olarak bir ziyarette bulunarak dertlerimizi ve Malatya gündemini anlatmak istedik. Önce deprem ve sonrasında pandemiyle birlikte esnaf kesimi gerçekten zor günler yaşıyor. Bu anlamda devletin gücü ölçüsünde hibe yardımı, oda olmuyorsa faizsiz kredi konusunda esnafın desteklenmesini bizlerde talep ediyoruz” dedi.

“ESNAFLARIMIZIN SESİNİ DUYRUMAYA ÇALIŞIYORUZ”

ESOB Başkanı Şevket Keskin; “Malatya Gazeteciler Cemiyeti  yıllardır Malatya sorunlarını dile getiren Haydar Karaduman’dan bu tarafa cemiyet dediğimiz ve Sivil toplum örgütlerinin başında gelen, memleketin kulağı, gözü olan gerçekte büyük bir camia. Burada konuşsak belki 5-10 kişiye ulaşırız ama bir basına konuşsak bütün Malatya’da, ülkedeki insanlara Malatya’nın sesini, yapısını, ekonomisini, esnafını sizin ellerinizle duyurmaya çalışıyoruz. Güçlü, eleştiren, sorgulayan bir basına her zaman ihtiyacımız olmuştur” dedi.

“ESNAFLARI ARTIK AŞILAYIN”

Malatya’da 15 aydır kapalı olan esnaf guruplarının olduğuna işaret eden Keskin “Bugün gerçekten 15 aydır kapalı olan birçok esnafımız var. Bugün eğlence merkezlerinde, o düğün salonlarından en az 150 esnaf ekmek yiyor ve 150 esnafı ilgilendiren durum. Çiçekçisi, berberi, gelinlikçisi, yemekçisi, kuyumcusu vs… Biz 1 Haziran’da tamamen açılacağını düşünüyorduk. Olmadı şimdide beklenti içerisindeyiz. Bu aşılamanın biran önce hızlanmasını ve özelliklede ilk olarak esnaf meslek guruplarını biran evvel aşılanması gerektiğini, kendi personelimiz, çalışan personelimiz ve meslek guruplarımızın çoğunun insanlarla iç içe olduğu esnaflarımızın biran evvel aşılanmasını istiyoruz. Esnaflarımızı ve çalışanlarını hızla aşılamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“IĞDIR AŞISINI MALATYA’YA GETİRMEYİN”

Malatya kayısısının Iğdır’dan getirilen kayısılarla aşılandığını ve ortaya tatsız bir sofralık kayısı çıktığını da ifade eden Keskin “ Basından özel ricamız, bizim bir kayısımız var ki altın değerinde. Iğdır aşının Malatya getirilmemesi ve kayısımızın genetik yapısının bozulmaması adına bunun duyurusunu yapmaları. Kayısının döllenmesi çiçekte olur. Eğer bunu Malatya’ya getirirsen, zaten ilaç ata ata kayısıların çoğunu kanser yaptık. Bu nedenle eski kayısılarımızın Hasanbey’in Hudayı kayısının tekrar gündeme gelmesi için basının bu konuda desteklerini bekliyoruz” diye belirtti. YENİ MALATYA GAZETESİ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL