Siyaset

İyi Partili Akgüneş: Her Türlü Şiddetin Karşısındayız

Ülke gündeminden düşmeyen çocuk istismarı ve ihmali konusunda Malatya İyi parti kadın kolları başkan yardımcısı Hilal Akgüneş gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çocuğa yönelik istismar ve ihmal, erişkinler tarafından çocuklara yöneltilen..

İyi Partili Akgüneş: Her Türlü Şiddetin Karşısındayız

Ülke gündeminden düşmeyen çocuk istismarı ve ihmali konusunda Malatya İyi parti kadın kolları başkan yardımcısı Hilal Akgüneş gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Çocuğa yönelik istismar ve ihmal, erişkinler tarafından çocuklara yöneltilen fiziksel, psikolojik, ruhsal ve sosyal açıdan zarar görmesine neden olan en kötü muameledir. İstismara uğrayan çocuklar gelecekte ruhsal açıdan sorunlar yaşayarak aile, iş ve sosyal yaşamda zarar görmektedir. Bugün Çorum’da yaşanan istismar nedeni ile hayatını kaybeden 3 yaşındaki çocuğumuz vicdanlarımızı yaralamıştır. İYİ Parti Malatya Kadın Kolları olarak kadına, çocuğa, hayvana ve doğaya uygulanan her türlü şiddet ve istismarın karşısında duracağız.

Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü verileri, çocuk istismarındaki yükselişi rakamlar ile gözler önüne sermektedir. Çocuk istismarı konusunda 2019 yılında son 8 yılın en yüksek rakamları açıklanmıştır.2019 yılında çocuk istismarı suçundan dolayı 28 Bin 360 dava açılmış bunların 15 Bin 651’i mahkûmiyet ile sonuçlanırken 6 Bin 420 beraat kararı verilmiştir.

Akgüneş sözlerine; cezai yaptırımların yetersiz olması bu artışlara neden olan en büyük faktörlerdir. Özellikle son yıllarda artan taciz ve istismar vakaları ülkemize uluslararası alanda büyük zararlar vermektedir. İstismar ve ihmal kimden ve nereden gelirse gelsin İyi Parti Kadınları olarak susmayacağız. Her davanın takipçisi olacağız. Suçlulara hiçbir neden gözetilmeden en ağır yaptırımlar uygulanarak geleceğimizin çocuklarına el birliği ile sahip çıkacağız.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL