Kültür-Sanat

İnönü 14. Uluslararası Kısa Film Festivalinde 70 Film Ödüllendirildi

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Sinema Topluluğu tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Yeşilyurt Belediyesi ile Battalgazi Belediyesinin sponsor olduğu İnönü Üniversitesi 14. Uluslararası..

İnönü 14. Uluslararası Kısa Film Festivalinde 70 Film Ödüllendirildi

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Sinema Topluluğu tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Yeşilyurt Belediyesi ile Battalgazi Belediyesinin sponsor olduğu İnönü Üniversitesi 14. Uluslararası Kısa Film Festivali’nin kapanış ve ödül takdim töreni gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kapanış programına İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Ercan Altın, Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sarıgül, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dikenli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nusret Akpolat ile Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu, Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Ünal İmik, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı,MHP MYK Üyesi Eyüp Gönültaş, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, İletişim Fakültesi öğretim elemanları, sanatçılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Program kapsamında Ses Sanatçısı Züleyha Ortak Resitali ve İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü ile Konservatuar öğretim elemanlarının müzik dinletisi gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi 14. Uluslararası Kısa Film Festivali kapsamında, her yıl Ulusal Kurmaca, Ulusal Belgesel, Uluslararası Kurmaca ve Uluslararası Belgesel  olmak üzere 4 kategoride dereceye girenlere ödülleri verilirken, Programın sunuculuğunu İletişim Fakültesi Yüksek Lisans Öğrencisi Tutku Eren başarıyla yaptı.

Festival’de bu yıl Uluslararası kategoride 86 farklı ülkeden toplamda 876,  Ulusal kategoriden ise 186 olmak üzere toplamda 1062 eser yarıştı.

“Uluslararası Kurmaca” kategorisinde, birincilik ödülünü “The Savior” adlı eseriyle Shoeila Pour Mohammadi alırken, ikincilik ödülünü “The Table of Grave” adlı eseri ile Mirak Mentor Zymberaj, üçüncülük ödülünü ise “Still Life” adlı eseri ile Sina Shafie aldı.

“Uluslararası Belgesel” kategorisinde, birincilik ödülünü “I Won’t Remain Alone” adlı eseri ile Yaser Talebi alırken, ikincilik ödülünü “Hidden Collision” adlı eseri ile Emma Zukovic, üçüncülük ödülünü ise “Life On The Edge” adlı eseri ile Abhishek Dixit aldı.

“Ulusal Kurmaca” kategorisinde, birincilik ödülünü “Larva” adlı eseri ile Volkan Güney Eker alırken, ikincilik ödülünü “Plastik Rüya” adlı eseri ile Merve Bozcu, üçüncülük ödülünü ise “Babamın Öldüğü Gün” adlı eseri ile Emre Sefer aldı.

“Ulusal Belgesel” kategorisinde, “Gulab Gul” adlı eseri ile Semih Sağman birincilik ödülünü alırken, ikincilik ödülünü “Haymatlos” adlı eseri ile Mustafa Aydın, üçüncülük ödülünü ise “Geriye Kalanlar” adlı eseri ile Murat Berber ve Kerem Küçükökten aldı. Seyithan Kartal’ın “Çamur” adlı eseri ise bu kategoride jüri özel ödülüne layık görüldü.

Törende katkılarından dolayı jüri üyelerine plaket takdim edildi.

Haber: Rukiye Kırmızı- Deniz Deniz- Marah Süleyman

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL