Özel Haber

Her Konutun Deprem Kimlik Kartı Olsun

İzmir’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki deprem bir kez daha ülke olarak hepimizi yasa boğarken, bu acıların son bulması adına da bizleri kalıcı çözümlere yönlendirmeli. Ülkemizin neredeyse İç Anadolu Bölgesi dışında..

Her Konutun Deprem Kimlik Kartı Olsun

İzmir’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki deprem bir kez daha ülke olarak hepimizi yasa boğarken, bu acıların son bulması adına da bizleri kalıcı çözümlere yönlendirmeli.

Ülkemizin neredeyse İç Anadolu Bölgesi dışında kalan her şehri deprem afetine yakalanma riski altında. Özellikle Malatya’nın da içinde bulunduğu Doğu Anadolu Fay Hattı canlılığını, enerji birikimini sürdürmeye devam ediyor. Son olarak 24 Ocak Elazığ Sivrice depremi ile onlarca insanımızı kaybettik, yüzlerce vatandaşımız evlerini terk etmek zorunda kaldılar. Bölgemizi düşündüğümüzde neredeyse her 6-7 yılda büyük deprem diyebileceğimiz depremler meydana gelmiş durumda, belki bir sonraki büyük deprem için bu kadar vaktimiz de olmayabilir o yüzden bugünden tedbirler almamız gerekiyor.

Dün yazdım, Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir Deprem Daire Başkanlığı kurulabilir. Bu daire, özellikle 1999 yılından önce inşa edilen apartmanlardan başlamak üzere belli bir plan dahilinde eski yapılardan başlayarak tüm binaları denetleyerek bir “Deprem Kimlik Kartı” oluşturabilir. Nasıl ki şimdilerde herkes binası için “Enerji Kimlik Belgesi” çıkarmak zorunda aynı şekilde deprem içinde binalara bir kimlik kartı hazırlanabilir. Sonrasında hazırlanan rapora göre asla bina sahiplerinin inisiyatifine bırakmadan makul bir sürede ve şartlarda depremde yıkılma riski taşıyan binalar zaman kaybetmeden yenilenmeli.

Her deprem afetinin ardında benzer süreçleri yaşamak istemiyorsak bunu başarmak mecburiyetindeyiz.

Malatya Flaş Haber – Remzi HAYTA

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL