Özel Haber

Güzel Projenin Mimari F.Şinasi Kazancıoğlu

Malatya’nın Geleceğini Etkileyecek Proje Hizmete Girdi 

Güzel Projenin Mimari F.Şinasi Kazancıoğlu

6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen illerin başında Kadim Şehrimiz Malatya’da geliyor. Deprem afeti sonrası kaybettiğimiz canların yanı sıra on binlerce insanımız evsiz barksız kaldılar. Bir taraftan çok sevdiği Ata topraklarını terk etmek istemeyen Malatyalılar diğer taraftan yaşadıkları barınma sorunu nedeniyle büyük bir çaresizlik içerisinde Memleketini terk edenler… Devletimiz hızla kalıcı konutlar inşa etmeye çalışıyor ancak felaketin boyutu o denli büyük ki kısa süre içerisinde barınma sorununu çözmek mümkün değil. Bu acı gerçekten dolayı çok sayıda nitelikli insanını kaybeden Malatya’nın daha fazla küçülmeye katlanacak hali kalmadı. 

Nitelikli insan gücünün başında hiç şüphesiz hekimlerimiz, hocalarımız, sağlık çalışanlarımız geliyor. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 6 Şubat depremlerinin ardından her dört üniversite hocasından birinin evinin ağır hasarlı olduğunu ciddi manada barınma sorununun olduğunu ifade etmişti. 

İşte böylesi bir ortamda varlığıyla onur duyduğumuz Devlet Demiryolları Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Şinasi Kazancıoğlu, TCDD’nin ellerinde atıl halde bulunan, kullanımdan çıkmış  vagonlar acaba bir yaşam alanına dönüşebilir mi fikrini ortaya atıyor. Bu görüş kabul göründe TCDD ve Koç Grubu iş birliği ile yaklaşık 100 adet atıl haldeki vagon İnönü Üniversitesi ekolojik yaşam alanına getiriliyor. Vagonlar mevsim şartlarına dayanabilecek,  4 kişilik bir ailenin rahatlıkla yaşayabileceği içerisi tüm eşyalarıyla dayalı döşeli hale getiriliyor. Yaklaşık 38 metrekare 1+1 ev tipi şeklinde dizayn edilen vagon evlerin önüne ayrıca 80 metrekarelik küçük hobi bahçeleri de ilave ediliyor. Vagonların tüm alt yapı, üst yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra evi olmayan üniversite hocalarına teslim edildi. Bu vagon evler sayesinde onlarca kıymetli üniversite hocası barınma sorunun çözüm bulabildiği için Malatya’da kalmaya devam etme kararı aldı, bu tür projeler gelecek adına bizleri de ümitlendirdi. İnşallah kalıcı konutlar en kısa sürede hak sahiplerine teslim edilir ancak Rektör Kızılay, vagon evlerin tüm hava koşullarına uygun şekilde inşa edildiğini, kalıcı konutlar hayata geçtikten sonra da vagon evlerin en az 30 yıl lojman olarak hizmet verebileceğini ifade etti. 

6 Şubat’ta ağır hasar alan şehrimizi tekrardan eski günlerine döndürmek için hepimizin yapacağı katkılar olabilir ancak nitelikli insan gücünü muhafaza edebilmek bu şehri normalleştirme yolunda atılacak en önemli adımlar olacaktır. Bu anlamda yaklaşık 100 üniversite hocasının şehirde kalmasın sebep olan vagon ev projesinin fikrini ilk olarak ortaya atan TCDD Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Kazancıoğlu’na ve bu kıymetli projeye mali açıdan destek olan Koç grubuna ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bu güzel ve kıymetli projenin diğer kamu kurum ve kuruluşlarına da örnek olmasını diliyorum.  

KAZANCIOĞLU’NA PLAKET..

Bu arada, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, hurda vagonların Vagon Evler’e dönüştürülmesi sürecindeki katkılarından dolayı TCDD Genel Müdür Yardımcısı hemşehrimiz Doç.Dr. Şinasi Kazancıoğlu’na bir teşekkür plaketi verdi.

REMZİ HAYTA- ÖZEL HABER-MALATYA FLAŞ HABER

YORUMLAR (1)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL