İnsan fanidir, ancak bazı insanlar yaşarken de bu alemden göçtüğünde de farklı yaşamaya devam ederler. Hayatını Türk bürokrasisine, Türk insanına adamış, en güzel insani değerleri şahsında toplamışlardan biri de tam yerini bulan ifade ile “Gönüllerin Valisi Saffet Arıkan Bedük’tür.”
Müteşebbis Gelişim Vakfı MESVAK Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulunun 04.04.2025 tarih ve 284 sayılı kararıyla gönüllerin Valisi ve Türk İdareciler Derneği Başkanı Saffet Arıkan Bedük’e üstün kamu hizmetleri ve STK’lara desteklerinden dolayı bir ŞÜKRAN BELGESİ ve MESVAK Onur Kurulu Başkanlığı verildi.
İkramlı toplantıda; Ankara Milletvekilleri Nevzat Ceylan, Dr. Ülker Güzel, Tekirdağ Milletvekili Ziyaedddin Akbulut, emekli Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşarı Ali Helvacı, emekli Vali Adnan Yılmaz, emekli Genel Müdürlerden Ahmet Kurtoğlu, MAFED Başkanı Kâmil Göksu, MEV Ankara Şubesi Başkanı M. Haluk Akşit, eski Malatya TÖÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay, Doç. Dr. Ercan Karabulut, Mamak ADSM Başhekim Yardımcısı Dt. Selma Güner, Gazeteci yazarlar Ramazan Baykara, Hüsnü Ekizceli, Şenol Gönen, MESVAK’tan; Mütevelli Heyet Başkanı Kazım Ceylan, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Milletvekili Av. Cemal Akın, Yardımcısı Dr. Özcan Kars, Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Konaklı, Başkan Vekilleri Mehmet Kalyoncuoğlu, Prof. Dr. Mustafa Damar, Başkan Yardımcısı Yaşar Çerçi, Denetim Kurulu Başkanı Bayram Kocaman, üyeler Duran Ercan, Mehmet Ü. Gezegen, Mesvak Akademi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tekin, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Şengül Konaklı, gençlik grubundan Eyüphan Konaklı hazır bulundular.
1988 yılı Devlet Bakanı Sayın Cemil Çiçek’in sosyal hizmetler alanında danışmanı iken, aynı zamanda Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Vakfı TESVAK’ın Ankara Şubesi Başkanlığını yürütüyordum. Sayın Valim de Ankara Valisi olarak bizim Onur Kurulu Başkanımız idi. STK’lara Valiliğin kapısını açtı, bizlere yetki verdi kendileri adına Sakıp Sabancı’ya mektup yazıp Ahi Kuşağı bağlandı, dört bakanın katılımıyla Çırak Gençler Şöleni yapıldı, boşanmış 50 ailenin nikahı yeniden kıyıldı, bu sinerji ile birçok çalışma gerçekleşti ve bu çalışmalar MESVAK’ın kuruluş zeminini oluşturdu.
Bu anlamlı Şükran Belgesi takdim töreni başta www.Malatyaflashaber.com ,Elipshaber olmak birçok sanal medyada yer aldı. Bazılarını aşağıya aldığım anlamlı takdir ifadeleri ile yorumlar yapıldı.
Valimizle aynı dönemde Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yapan Em. Halk Kültürleri Araştırma HAGEM Genel Müdürü Yahya Aksoy “Çok yerinde anlamlı ve hak edilmiş bir değerli ödül.MESVAK ve değerli hizmetleri ile unutulmaz yönetici Sn. Saffet Arıkan Bedük valimizi özel olarak kutluyor ve selamlıyorum.”
Em. Kütüphaneler Genel Müdürü, yedi yıl Ahi Evren Üniversitesi Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü yapan, MESVAK Mütevelli Heyet Başkanı Ahi Kazım Ceylan “Çok güzel ve anlamlı bir program oldu. Ahde vefa bizim kültür ve medeniyetimizin en önemli değerlerindendir. Seçkin bir davetli topluluğu huzurunda; çalışkanlığı, dürüstlüğü, milli ve manevî değerlere bağlılığı, Ahiliğe olan katkıları ile temayüz etmiş Sn, Saffet Arıkan Bedük’e şükran ve onur plaketi takdim edilerek vefanın bir semt adı olmadığıgösterilmiştir. Başta Nureddin bey olmak üzere yönetim kurulunu ve emeği geçen değerli arkadaşlarımızı tebrik ve takdir ediyorum. İnanıyorum ki, bu tekerlek bu tümsekte kalmayacaktır.Selâm, dua ve muhabbetle…”
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Uğurlu “Hayırlı olsun, güzel bir toplantı olmuş, hep dostlar bir arada, NurettinKonaklıbaşkanı tebrik ederim.
Saffet Ağabey efendiliği ve çalışkanlığı ile her türlü ödüle ve övgüye layıktır, Allah sağlıklıömür versin.”
Emekli Ticaret ve Turizm Genel Müdürü Bekir Turgut, “Öncelikle Sayın Valimiz Saffet Arıkan Bedük beyefendiye bu “Şükran Belgesi” ile gösterilen vefalı tutumdan dolayı MESVAK’ı tebrik ediyor, Sn.Valimize sağlık ve afiyetler diliyorum. Bir dönem değişik alanlarda birlikte bu ülkeye birlikte hizmet ettiğimiz seçkin davetlilerle birlikte bütün katılımcılara saygılarımı gönderiyorum.”
Halen Varşova Eğitim Müşaviri olarak görev yapan Mehmet Ali Akdağ “Sayın Başkanım bu kadar nezih insan topluluğunu buluşturmanız takdire şayandır.1987 yılında Erzincan’dan lise mezunu bir genç olarak Polis Akademisine başvuru yapmak üzere Ankara’ya gitmiştim. Usul gereği Akademi yetkililerince hazırlanan bir evrak Vali makamınca imza edilmek üzere elime tutuşturulmuştu. Kendi kendime, “Eyvah işe bakın. Birkaç gün daha burada kalacağız… Vali Bey’e nasıl ulaşırız, işimizi nasıl hallederiz” diye kara kara düşünmeye başlamıştım.Benim için açıkçası Munzur Dağı’nın tepesine çıkmak bu işi halletmekten daha kolay sayılırdı.Kızılay’dan Ulus Valilik binasına tedirgin duygular içerisinde ulaştım. Kapıda bir polis memuru geliş amacımızı sorduğunda evrakı gösterip, Vali Bey’e imza için sunacağımızı ifade ettim.
Buyurun Vali Bey yukarıda deyince bir solukta makam katına çıkmıştım. Özel Kalem odasındaki yetkiliye durumu ifade edince, “Buyurun Vali bey makamında” dedi. Evet Sayın Valimiz makamındalardı ve kapı sonuna kadar açıktı. Bana mütebessim bir yüzle “Hoş geldin delikanlı” deyip evrakı imzalamak üzere aldı.Ayaküstü konuşma esnasında ODTÜ’yü de kazandığımı öğrenince “Akademi güzel bir kurum lakin ben olsam tercihimi ODTÜ’den yana kullanırdım. Lakin özümüzü kaybetmemek şartıyla” şeklinde tavsiyede bulundular.Devletin babacan tavrı gönlümde özel bir yer etmişti.
Sizlere ve Sayın Valimize sağlık ve afiyet dileklerimi sunuyorum.Saygılarımla.”
Bu anlamlı duygu ve yorumlara karşın Sayın Valimin anlamlı mesajı ile sizlere gönül hatırasında bir demet sunmuş olalım. “Muhterem Kardeşim Nurettin Bey bir fani için unutulmamak fevkalade önemli ve gurur vericidir. Emrinde olduğumuz yüce Devletimizin bize verdiği imkanları Aziz Milletimizin her ferdine sunmak vatandaş memnuniyetini görmek ve yaşamak O’nu ruhumuzda yaşatmak bir ömrün bize yüklediği sorumluluktur ve gururumuzdur. Ancak Milletimizin takdirini kazanmak vefa ve kadirşinaslığı her türlü takdirin üstündedir Ankara’da Antalya’da Kayseri de Malatya’da görev yapmanın Büyük Milletimizi daha yakından tanımanın karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını kuvvetlendirmenin ayrı zevk-i var. Malatyalıların çoğunlukta olduğu toplantıda eski günleri hatıralarımızı hatırlattı. Bu bağı ailece muhafaza ediyor her zaman hizmet etmekten memnuniyet duyuyoruz. Sivil toplum örgütlerinin yönetim ve yönetişimde fevkalade önemli rolü ve etkisi olduğu muhakkaktır. Vakfımızın ekonomik ve sosyal hayatımızda önemli bir eksikliği gidermede büyük hizmetleriniz var. Ne mutlu sizlere projelerinizi ve uygulamalarınızı yakinen takip ettim. Çok memnun oldum bana bu onuru yaşatan MESVAK başkanları değerli bilim adamı Tarihçi hocamız Ahi Kazım Ceylan ve insani değerleri ve çalışmalarıyla tanıdığım Sn. Nurettin Konaklı ve üyelerine çok teşekkür ediyor Herkese sağlıklı huzurlu ve mutlu ömürler diliyor ve Selam sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
MESVAK ailesi olarak; bu mutlu günümüzü onurlandıran herkese, ikramları özenle hazırlayan Doç. Dr. Ercan Karabulut hocamıza teşekkürler ediyor, değerli okurlarımıza sağlık ve esenlikler diliyorum.
Nurettin KONAKLI
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)