Malatya

Belediye Başkanlarımıza Bir Uyarı !..

“Belediye Başkanlarının Başarı Sırrı: Danışman Seçiminde Yapılması ve Yapılmaması Gereken Kritik Adımlar”

Belediye Başkanlarımıza Bir Uyarı !..

31 Mart yerel seçimleri sonrasında birçok belediye başkanı değişti; eski başkanların yerini yeni isimler aldı. Değişmeyen başkan sayısı ise oldukça az. Bu değişim rüzgarında, yeni başkanların toplumun her kesimiyle, özellikle yerel basınla sağlıklı bir diyalog kurma gerekliliği daha da önemli hale geldi. Çünkü yerel basın, yapılan çalışmaların toplumla en etkili şekilde buluşmasını sağlayan en önemli araçtır. Yerel medyanın gücünü küçümsemek, bilinçli veya bilinçsiz bir hata olur.

Belediye başkanları, bu yeni dönemde genellikle danışmanlarla çalışmaya başlarlar. Danışmanların birincil görevleri, başkana ve milletvekillerine doğru bilgi aktarmak olmalıdır. Yanlış bilgi ve kirli bilgi akışı, sadece başkanın değil, tüm yönetimin itibarını zedeleyebilir. Danışmanlar, doğru ve objektif bilgi vermeli; adil bir değerlendirme yapmalıdır. Yalakalık, adamcılık ve ayrımcılık gibi olumsuz davranışlar, sadece başkanın değil, danışmanın da en büyük düşmanı olabilir. Öyle ki, başkana fayda sağlayacak kişileri göz ardı eden ve kendi çıkarları doğrultusunda başkanı yanıltan danışmanlar, ekmek yediği yere en büyük ihaneti yapmış olur.

Gazetecilerin görevi yalnızca hizmetleri yazmakla sınırlı değildir. Onlar, eksiklikleri, aksaklıkları ve yanlışları da kamuoyuna sunma sorumluluğuna sahiptir. Bu kritik bir görevdir çünkü gazetecilik, toplumun gerçekleri öğrenmesini sağlar. Çıkar ve menfaat odaklı haberler ise hiçbir zaman itibar görmemiştir ve görmeyecektir. Zamanla herkesin maskesi düşer ve gerçekler ortaya çıkar. Bu nedenle, başkanlar ve danışmanlar, medyada yer alan kişileri dikkatle incelemeli ve medyaya servis edilen fotoğraflarda yer alan figürleri iyi değerlendirmelidir. Bir resimde, halkın hoşlanmadığı veya medyanın tanıdığı kirli kişilerin bulunması, başkanın imajına zarar verebilir. Bu durumları göz ardı eden danışmanlar, başkana büyük zarar verebilir.

Başkanların ve vekillerin ziyaretlerinde, yanında bulunan kişileri dikkatle seçmeleri, medyaya servis edilen fotoğraflarda dikkatli olmaları gerekmektedir. Danışmanların bu konudaki sorumluluğu büyüktür ve başkanların en doğru bilgiye sahip olmalarını sağlamak için gerekli özeni göstermelidirler. Danışmanlar, başkanlara yalnızca bilgi vermekle kalmamalı, aynı zamanda toplumla sağlıklı bir ilişki kurmalarına da yardımcı olmalıdır.

Sonuç olarak, başkanlar ve danışmanlar arasındaki iletişim, doğru bilgi akışı ve dikkatli seçimler, yerel yönetimlerin başarısının anahtarıdır. Belediye başkanlarımıza, yeni görevlerinde başarılar dilerken, bu önemli noktaları göz önünde bulundurmalarını öneriyorum. REMZİ HAYTA-ÖZEL HABER

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL