Sağlık

Başhekim Deniz’den Önemli Çağrı “Aşınızı Olun Yoğunluk Azalsın!”

Kaliteli sağlık hizmeti noktasında vatandaşlara seslenerek iş birliği talep eden Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Serdar Deniz, “Hastanemize covid sebebiyle başvuranların içinde şu anda aşısız veya eksik aşı..

Başhekim Deniz’den Önemli Çağrı “Aşınızı Olun Yoğunluk Azalsın!”

Kaliteli sağlık hizmeti noktasında vatandaşlara seslenerek iş birliği talep eden Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Serdar Deniz, “Hastanemize covid sebebiyle başvuranların içinde şu anda aşısız veya eksik aşı ile başvuranlar var. Bunlar da servislere ve yoğun bakımlara yansıyor. Yoğunluk Maalesef tam aşısız olmasa bile eksik aşılardan kaynaklı durumlardan oluşuyor. Aşı konusunda halkın duyarlı olması gerekiyor ki yoğunluğumuz azalsın.” dedi

Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi olarak kusursuz hizmeti esas aldıklarını belirten ve bu noktada önemli açıklamalarda bulunan Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Serdar Deniz, “Malum 2020 yılından beri ülkemizde ve tüm dünyada baş göstermiş olan pandeminin etkisi hala devam ediyor. Pandeminin etkisinin her ne kadar azaldığı ifade edilse de 2020 yılından beri ülkemizde ve tüm dünyada devam ettiği biliniyor. Bu etki her ne kadar dışımızda gelişen hadiselermiş gibi görülse de toplum olarak bizim de katkımız oluyor.  Nasıl bir katkınız oluyor derseniz, pandeminin en başında belirlenmiş olan kurallara riayet etmezsek bizde pandemiyi güçlendirmiş oluyoruz. Pandeminin  yayılımını güçlendirmiş oluyoruz. Yayılımı azaltmak için elimizde aslında birçok argüman var. Bunlar bizim için özellikle en başından beri belirlenen maske, mesafe ve hijyendir.  Hastanemizin her ne kadar kapasitesi pandemiye ilişkin unsurları tedavi etmekte, pandemiye ilişkin bir yaklaşım sergilemekte ve yeterli olsa da, sağlık kurumlarını tek işi pandemi hastalığıyla uğraşmak değil. Bunun yanında insanların, hepimizin, yakınlarımızın çok sayıda farklı hastalığı var ve farklı sağlık hizmetine ihtiyacı var. Biz aynı zamanda Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi olarak tüm rahatsızlıklarla eşit bir şekilde ilgilenmek zorundayız. Diğer rahatsızlıklara eğilebilmek için daha etkin hizmet verebilmemiz için pandeminin etkisini biraz daha azaltmamız gerekiyor. Bunu etkisinin azalması hastanemizin üzerindeki yükünü azaltacak, dolayısıyla pandemiden  kalan hem zamanda hem mekanda diğer sağlık hizmetleri için çalışacağız. Pandemi ve diğer hastalıklarla ilgili kapasitemiz yeterli. Ancak diğer hastalıklara etkin bir şekilde müdahale etmemiz ve daha fazla hasta ile görüşebilmemiz, daha fazla hastanın ihtiyacını giderebilmemiz için biraz daha pandemi ile ilgili alanlardan diğer sağlık hizmetlerine de zaman ayırmamız gerekecek. Bu konuda vatandaşlarımızın da bize yardımcı olması gerekiyor. Hastanemize covid sebebiyle başvuranların içinde şu anda yine aşısız veya eksik aşı ile başvuranlar var. Bunlar da servislere ve yoğun bakımlara yansıyor. Maalesef tam aşısız olmasa bile eksik aşılardan kaynaklanan durumlardan oluşuyor. Bu durumda biraz daha hem bilincin artması gerekiyor hem de halkın duyarlı olması gerekiyor. Yani sağlık sektörüne sağlık hizmetine sadece sağlıkçılar yardımcı olamaz. Bir toplumla iç içe toplumda yüz yüze olan bir kuruluşuz. Sağlık kurum ve kuruluşları bu şekilde işliyor. Toplum bizim bu verdiğiniz kararlara katılım gösterip destek verirse hep beraber bu sorunun altından kalkabiliriz. Dediğim gibi önlemler bizim için en önemlisi, artı aşı kesinlikle uyulması gereken kurallardır.” ifadelerine yer verdi.

A.Vahap Kaygusuz- Hanife Yiğit (Özel Haber)

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL