150 Bin TL’lik Vurgun Engellendi, Suçlular Tutuklandı
Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliği için gerçekleştirdiği başarılı operasyonlara bir yenisini daha ekledi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda, kendisini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar yakalanarak adalete teslim edildi.
Olay, 15 Kasım 2024 tarihinde meydana geldi. Şüpheli şahıslar, S.E. isimli vatandaşı arayarak kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından kullanıldığı yalanıyla korkuttular. Mağdurun 150.000 TL değerindeki ziynet eşyasını teslim etmesini sağladılar.
Kapsamlı Çalışma, 45 Saatlik Kamera İncelemesi
Dolandırıcıların izini süren ekipler, şahısların olay yerine taksiyle geldiklerini, kamera kayıtlarına yakalanmamak için ise kendi araçlarını şehir dışında bir alana park ettiklerini tespit etti. Tam 45 saatlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, şüphelilerin Şanlıurfa’da yaşayan İ.A., M.S.S., İ.A. ve İ.K. olduğunu belirledi.
Eş Zamanlı Operasyonla Yakalandılar
Şanlıurfa’da düzenlenen eş zamanlı operasyon neticesinde şüphelilerden İ.A., M.S.S. ve İ.A. yakalanarak gözaltına alındı. İ.K.’nın ise cezaevinde bulunduğu öğrenildi. Operasyon kapsamında 150.000 TL değerindeki ziynet eşyaları ele geçirilerek mağdur vatandaşa iade edildi.
Halkın Güvenliği İçin Gece Gündüz Çalışıyorlar
26 Aralık 2024 günü adliyeye sevk edilen şüphelilerden İ.A., M.S.S. ve İ.A., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Polis, özellikle telefonla yapılan ve kendilerini resmi görevli olarak tanıtan kişilere asla itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.
Malatya’nın huzurunu korumak için gece gündüz çalışan emniyet teşkilatımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bu başarı, güvenlik güçlerimizin kararlılıkla yürüttüğü çalışmaların bir göstergesidir. ÖZEL HABER-MALATYA FLAŞ HABER
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)