Corona ya da diğer adıyla Covid 19 Pandemisi nedeniyle yapılan kısıtlamalarla, yasaklarla hepimiz evlerimizden çıkamaz olduk. Bundan dolayı bunaldık, strese, hatta depresyona girdik. Bu pandemi sürecinde; sizleri bunalımdan..
Corona ya da diğer adıyla Covid 19 Pandemisi nedeniyle yapılan kısıtlamalarla, yasaklarla hepimiz evlerimizden çıkamaz olduk. Bundan dolayı bunaldık, strese, hatta depresyona girdik.
Bu pandemi sürecinde; sizleri bunalımdan çıkartacak, vaktinizin neşeli geçmesini sağlayacak ve aynı zamanda birçok hastalığınıza cevap verecek olan çoğu arkadaşların tanıdığı Mucize bitki “ALOE VERA” yı tanıtacağım. Bu mucize bitkinin faydaları sayfalarca anlatılsa bile azdır. İşte bundan dolayı, sizleri de sıkmamak için bölüm bölüm yayınlayacağım.
Tıp fakültesine ilk girdiğimizde hocalarımızdan ilk öğrendiğimiz, tıbbın babası sayılan HİPOKRAT’in sözü;
“PRİMUM NON NOCERE” (Önce Zarar Verme)
Evet, önce zarar vermemek ve faydalı olması dilekleriyle bu köşe yazısını yazmaya karar verdim.
Tarihçesi, yetiştirilmesi, kullanılması, faydaları ve zararlarına kadar Aloe Vera hakkında aklınıza gelebilecek her soruya cevap vermeye çalıştım.
“Her İlaç Bir Zehirdir, Her Zehir Bir İlaçtır.” Bir ilaç dozunda, yerinde kullanıldığı zaman faydalıdır. Dozunda ve yerinde kullanılmadığı zaman ise fayda yerine zarar verir. Atalarımız ne güzel söylemiş; “Her şeyin fazlası zarar” Fazla bal yediğimiz zaman bile zehirlenme etkisi yapar. Bundan dolayıdır ki; Aloe Vera’yı yerinde, dozunda ve hatta doktora danışmadan kullanmamalıyız.
Bu köşe yazılarıyla sizlere faydalı olabilirsem ne mutlu bana!..
Sağlıklı Günler Dilerim!..
HAFTANIN SÖZ
“ÇOK SÖZ YALANSIZ, ÇOK MAL HARAMSIZ OLMAZ”
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)