Ekonomi

Aile ve çalışma bakanlığından müjde! Her ayın 15’inde ödeme yapılacak…

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından ihtiyaç sahipleri için bin bir farklı yardım durmak nedir bilmeden son hızı ile devam ediyor. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı her ay düzenli bir şekilde milyonlarca ihtiyacı olan vatandaş için yardımlarına devam ediyor ve her ay verilen bu destek paketleri sayesinde milyonlarca insana ödemeler yapılıyor.

Aile ve çalışma bakanlığından müjde! Her ayın 15’inde ödeme yapılacak…

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından yeni düzenlemesi yapılan yardım paketi kapsamı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Zehra Zümrüt Selçuk; başvuru yapan 83 bin anne için bu para desteklerine başlamış olduklarına ve 36.7 milyon lira değerinde bütçe ayrıldığını aktardı.

Anne ve anne adaylarına müjde. Hem süt desteği hem de doğum parası….

Doğum parası her anne için devlet aracılığı ile bu zorlu süreçlerde verilen bir ödemedir. Bir yandan da halk arasında çocuk parası ismi ile bilinen doğum yardım paraları da artık her başvuran anne ve anne adayı için verilecek.

Daha ilk doğumunu yapan anne için 300, ikinci doğumunu gerçekleştiren anne için 400, üç ve üçten sonraki doğumlarını yapan her anne için de 600 TL tutarında ödemeler yapılacak. Bir yandan da sigortalı bir şekilde iş hayatına devam eden anneler için çocuklarını emzirmeleri için geçen süreçte ciddi anlamda maddi olarak kayıp yaşamaları söz konusu. Bu anlarda da emzirme dönemleri boyunca anneler için süt parası olarak bilinen yardımlar da sunulmaya devam ediyor.

Süt parası ve almak için gerekli şartlar nedir, başvurular nerede ve nasıl yapılır?

Anne adayları eğer doğum yapmadan önceki bir sene içerisinde en az 120 günlük prim ödemelerini yaptıysa yararlanma haklarını elde edecek. Doğrulan bebeklerin yaşaması şartı aranırken anneler doğumdan beş yıl geçtikten sonra dahi başvuru yaparak süt parası alma haklarını elde edecek. Yani beş yıl geriye dönük olarak ödemeler yapılacak.

Süt parası almak için başvuru yapan annelerin başvuru süreçleri kabul edilirse emzirme dönemleri boyunca her ay düzenli bir şekilde Ziraat bankası ya da PTT aracılığı ile bu yardımları alabilecekler. Anne eğer kendisi PTT şubesine gidebiliyorsa kendisi, gidemiyorsa da eşi alabilir. Fakat eşin de gitme durumu bulunmuyorsa birine vekalet vermesi ve vekalet verdiği kişinin adına da ödemeler PTT aracılığı ile yapılır. Ödeme haklarından yararlanmak için annenin sadece TC vatandaşı olması ve ülke sınırlarında yaşamaya devam ediyor olması gerekir.

Nutuk.com.tr

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL