Köşe Yazısı

4 Parti Milletvekilliği İçin Kıyasıya Yarışacak

2023 Genel Seçimlerinde Malatya’da milletvekili çıkartmaya en yakın 4 siyasi parti teşkilatları ile birlikte kıyasıya bir seçim yarışına hazırlanıyor. Halihazırda son seçimlerde Malatya’nın 6 vekilinden dördü AK Parti’den,  bir tanesi CHP’den  diğeri..

4 Parti Milletvekilliği İçin Kıyasıya Yarışacak

2023 Genel Seçimlerinde Malatya’da milletvekili çıkartmaya en yakın 4 siyasi parti teşkilatları ile birlikte kıyasıya bir seçim yarışına hazırlanıyor.

Halihazırda son seçimlerde Malatya’nın 6 vekilinden dördü AK Parti’den,  bir tanesi CHP’den  diğeri de MHP’den seçilmişti.  2023 genel seçimlerinde de bu defa milletvekili yarışına İyi Parti’nin de dahil olması bekleniyor ve en fazla sayıda vekil çıkartabilmek için partilerin şimdiden yoğun mesai yaptığı biliniyor. Siyasi partilerin il teşkilatları halkta karşılığı olan, sevilen, saygı duyulan ve listelerine eklendikleri zaman ilave güç katacak isimleri partilerinden milletvekili aday adayı yapmak için ikna turları düzenledikleri biliniyor. Öte taraftan milletvekili olmak isteyen kişilerde kendilerine seçilebilecek noktalarda yer bulabilmek için Ankara-Malatya arası mekik dokuma trafiğine başlamış durumdalar.

Malatya AK Parti’nin kalesi konumunda bu nedenle yine en fazla aday adaylık başvurusunun Ak Parti’ye yapılması bekleniyor. Bununla birlikte İl Başkanlarının da aday adayı olduğu CHP ve MHP ile Malatya’da vekil çıkartmak isteyen İyi Parti’de de aday adaylık trafiğinin olması bekleniyor. Gelin o zaman hep birlikte şimdiye kadar aday adaylık için adı öne çıkan ya da aday adayı olduğunu açıklayan isimlere yakından bakalım;

AK PARTİ

Son iki Yıldır sessizliğini koruyan ve saha hakimiyetini kaybeden Ak Parti Milletvekili seçimlerine  Malatya’da sancılı giriyor.Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’da yapacağı miting ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yerelde hizmet başarısı seçimlere büyük etkisi olacağı belirtiliyor. Şuana kadar Ak Parti’de  Milletvekilliği aday adaylığı için kulislerde ismi geçen Ak Parti il başkan Yardımcısı iş adamı İsmail Hakkı Pekel, Eski Ak Parti Belediye Meclis üyesi Ela Erkoç, duruşu ile kişiliği ile Parti içinde ve kamuoyunda oldukça sevilen ve sayılan iş adamı Kahraman Kavuk, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Malatya ile nede parti ile bağlarını koparmayan Ekonomi Bakanlığında Daire başkanı Enver Akgül, yine Ak Parti teşkilatlarında görev almış,Malatya ile hiç bir zaman bağlarını koparmamış deneyimli siyasetçi, Ekonomist ve Mali Müşavir  Selçuk Gökçe ,Kadın Kolları il başkanı Özlem Pelitoğlu, iş adamı Rıdvan Budak,Prof.Dr. Ramazan Özcan , Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Ak Parti Battalgazi ilçe Başkanı Basri Kahveci, Kayseri Tarım İl Müdürü Mustafa Şahin’in isimleri kulislerde dolaşmaya başladı.

Aday adaylarının net açıklaması mevcut milletvekillerinin tekrar aday olup olmayacağını beklentisi içinde olanların çoğunlukta olduğu eğer Mevcut Milletvekillerinin tekrar aday olması halinde  seçimlerde Ak Parti’de aday adaylık başvurusunun çok yaşanmıyacağı belirtiliyor.

CHP

Cumhuriyet Halk Partisinde ise dikkatler Veli Ağbaba’ya çevrilmiş durumda.Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı olması ve Kılıçdaroğlu’na yakın olan Veli Ağbaba’nın her zamanki gibi Listeyi hazırlayacak kişi olması nedeniyle aday adayları Veli Ağbaba ile kontak kurmaya devam ediyorlar. İl Başkanlığında istifa eden Enver Kiraz’ın yanı sıra şuan aday adaylık için ismi ön plana çıkan isim olmadı

MHP

Milliyetçi Hareket Partisinde sessizlik şuan devam ediyor Genel Merkezin takvimine göre Aday adaylık başvurusu yoğun olacağı belirtiliyor.Şuan ilk isim İl Başkanlığı görevinde Milletvekili aday adayı içim istifa eden Mesut Samanlı…Yakın zamanda MHP oldukça sıcak gelişmeler yaşanacağı gözleniyor.

İYİ PARTİ

İyi Parti’de Kongre süreci tamamlandı ve Hakan Yılmaz yeniden il başkanlığı koltuğuna  oturdu.Kongrelerin bitmesi nedeniyle İYİ Parti’de şimdiden hareketli günler yaşanmaya başladı.Aday adaylığı en çok yaşayan partiler arasında olan İyi Parti’de şuana kadar Kulislerde Milletvekilliği aday adaylığı için iş adamı Gökhan Şahin resmen aday adaylığını açıklarken, Eğitimci-Yazar Asuman Sarıtaç, Partinin Malatya il teşkilatının kuruluşunda büyük emekleri olan Av.Muhammed Afşin Arıkan, güçlü isim Nejat Fırat,gazeteci Cebrail Mungan’ın isimleri dolaşırken, bazı aday adayların ise halen kulis çalışmalarını sürdürdükleri belirtiliyor.

 

GELECEK PARTİSİ

Gelecek Partisinde ise sevilen sayılan iş adamı il başkanı Ahmet Ercan Uçkan’ın Milletvekili adayı olacağı kesin gözü ile bakılıyor.

DEVA PARTİSİ

Malatya’da kurulduğu günden bu yana Deva Partisi Malatya’da sessizliğini korurken bu partide aday adaylık için henüz bir isim öne çıkmadığı belirtiliyor.

YENİDEN REFAH PARTİSİ

Sosyal medyayı en güzel şekilde kullanan ve paylaşımları ile oldukça ses getiren il başkanı Bilal Yıldırım Milletvekili aday adayı olup olmayacağı henüz kesinlik kazanmadı…

Şuan Malatya için yaptığımız kulisler böyle ilerki günlerde daha sıcak gelişmelerle analiz yapmaya devam edeceğiz. MALATYA FLAŞ HABER- ÖZEL

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL