112 Ambulans Taksi Değildir! - Malatya Flaş Haber
Özel Haber Sağlık

112 Ambulans Taksi Değildir!

Malatya’da bazı vatandaşlar 112 ambulanslarını taksi niyetiyle kullanmaya çalışıyor, yetkililerin bu uyanıklara göz fırsat vermemesini bekliyoruz.

112 Ambulans Taksi Değildir!

Türkiye’nin başka şehirlerinde 112 ambulansları bu kadar gereksiz yere meşgul ediliyor mu bilemiyorum ama Malatya’da neredeyse başı ağrıyan ambulansı arıyor. Elbette içlerinde gerçekten 112 sağlık ekibinin müdahale etmesine ihtiyaç duyulanlarda vardır ancak önemli oranda çoğunluğun sırf taksi niyetine ambulansları meşgul ettiğini çevremizden duyuyoruz, görüyoruz.

Hatta geçenlerde bir medya kuruluşunda Covid-19 testi yaptırmak için ambulansla hastaneye getirilen vatandaş neden tekrardan ambulansla evine bırakılmıyor diyerek Sağlık yöneticilerine ağza almayacak hakaretlerde bulunuyordu.

Türkiye genelinde günlük 100 binden fazla Covid-19 testi yapılıyor, düşünsenize her bir vatandaşın evinden alınıp tekrardan evine bırakıldığını. Ne buna yetecek bir ambulans ordumuz var, ne bütçemiz… Her fırsatta yabancı hayranlıklarını gizlemeyen bu tipler için söylüyorum ABD’de gerçekten acil vaka bile olsanız ambulansı çağırma ücret 500 Dolar, Türk Lirası karşılığı yaklaşık 3.750 TL Sırf ambulansa ödeyecek parası olmadığı için yurt dışında yüzlerce insan bu salgın döneminde evlerinde hayatını kaybetti.

Sözün özü, 112 Ambulansları taksi niyetinde kullanmak isteyenlere imkan verilmemeli, hatta gerçekten acil olmayan vatandaşlardan ambulans ücreti için para talep edilmeli, bu uyanıklara göz açtırmamalı. Çünkü ambulansları boşa meşgul eden bu tipler yüzünden ileri de gerçekten acil müdahaleye ihtiyacı olan vatandaşlar sırf ambulans yok diye hayatlarını kaybedebilir.

MALATYA FLAŞ HABER ÖZEL HABER

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL